Arama
Arama Sonuçları
Korona virüs yeniden mi yayılıyor?
Korona virüsün, aşıların ve bağışıklık sisteminin müdahale ettiği kısım olan başak proteininde 30'dan fazla mutasyon bulunan yeni bir alt varyant türü tespit edildi. Bilim insanları "Bir kez daha maske takma zamanı gelmiş gibi görünüyor” diyerek uyardı.
Kalp krizlerindeki artış tedirgin ediyor! Aşılarla ilgisi var mı?
Pandemi sonrasında yaşanan kalp krizi vakaları tedirgin etmeye başladı.
Bir ilimizde ölümcül hastalık alarmı! Tüm köyler karantinada
İl genelinde artış gösteren şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarları ile tüm köy ve mahalleler karantinaya alındı.
Influenza ile Kovid-19 arasındaki fark nedir?
Son günlerde Grip (influenza) adını Kovid-19'dan sonra sıklıkla duymaya başladık. Sıklıkla görülen ve bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan ınfluenza A virüsü hakkında merak edilenleri ve Kovid-19'la arasındaki farkları Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu anlattı.
‘Masadaki partilere kim karar verdi?’
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, Millet İttifakı’nda ortak bir mutabakatın olmadığını savunarak gizli görüşmelerin olduğunu söyledi. Başesgioğlu açıklamasında; “Neden 5 değil, 7 değil, 8 değil de 6? Kimler karar verdi bu 6’lı masaya? Bu 6’lı masa için başka partilere davet gelmedi. Birlikte oturdular, görüştüler. Şimdi gizli görüşmeler başladı. Ortak bir mutabakat olmadığı ortada” dedi.
" Sigara içenler aşı olsalar dahi korumasız”
Kastamonu'da korona virüsle ilgili yapılan araştırmada, sigara içenlerin sigara içmeyenlere göre antikor düzeylerinin daha az olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili konuşan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Melike Yaşar Duman, “Sigara içmeyen bireylere göre sigara içenler aşı olsalar dahi korumasız” dedi.
“2 bin 200 vakadan 70’i hastanede”
Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz Merkez İlçe Muhtar Toplantısı’nda kovid-19 verilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Toplantıda Vali Yardımcısı Yılmaz, 2 bin 200 koronavirüs vakası olduğunu ve bu vakalardan 70’inin hastanede tedavi görüdğünü kaydetti.
Muhtarın gündemi ‘selin bıraktığı hasarlar’ oldu
Mahalle ve köy muhtarlarının katılımı ile Merkez İlçe Muhtar Toplantısı Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının gündemini, selin bıraktığı hasarlar oluşturdu.
Son 24 saatte korona virüsten 4 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 4 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini 908 yeni vakanın olduğunu açıkladı.
En çok da onlar hak etti: Hemşireler doyasıya eğlendi
Korona virüs pandemisinde ön en saflarda yer alarak mücadele eden hemşire ve aileleri, 'Hemşireler Günü' çerçevesinde piknikte buluşarak stres attı.
Erdoğan'ın tavrı net: 'Asla onları kovmayız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin mültecilerle sahip çıkamaya devam edeceğini vurgulayarak, “Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız” dedi.
Şampiyon olabilmek için her gün 90 kilometre yol kat ediyor
Kastamonu’da yaşayan 16 yaşındaki sporcu, Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası’nda birinci olabilmek için her gün 90 kilometre yol kat ederek antrenman yapıyor.
Kastamonu'da tek koluyla kızı için çalışıyor
Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde yaşayan bedensel engelli baba, tek koluyla boyacılık yaparak ölümcül bir hastalığa yakalanan 15 yaşındaki kızını tedavi ettirebilmek için mücadele ediyor.
Kastamonu Belediyesi iftarda bir araya geldi
Kastamonu Belediye personeli düzenlenen iftar programında buluştu.
Kastamonu’da 2 bin kişilik iftar sofrası kuruldu
Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde düzenlenen iftar programında 2 bin kişi birlikte orucunu açtı.
“Bu yazıya üzüldük”
Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde Muhtar ve Halk Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Öz, İGM Başkanı Güray Parçal, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.
Metin Çelik, Covid 19'a yakalandı
AK Parti Milletvekili Metin Çelik, korona virüse yakalandı.
Bahtiyar başkan, toprağa verildi
Araç ilçesinde 1989-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Bahtiyar Yaşar, toprağa verildi.
Domuz gribi tedavisinde ilk 72 saate dikkat
Son dönemde görülmeye başlayan domuz gribi vakaları sebebi ile hastanelerdeki yatan hasta sayılarında artış meydana geldi. Domuz gribine karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, tedavide ilk 72 saatin büyük önem taşıdığını söylüyor.
Kastamonulu yönetici, Amerika'da hayatını kaybetti
Çatalzeytinli hemşehrimiz Sinan Utku Çelik, Amerika'da hayatını kaybetti.
Vakalar artsa da; hastaneye yansımadı
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beklenen artış yaşanmadı
KEAH'ta son yoğun bakım!
Geçtiğimiz hafta yoğun bakım ve servislerde toplam 91 hastanın koronavirüs tedavisi gördüğünü Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu rakam, bugün itibariyle 49'a kadar geriledi.
KEAH'ta Covid hasta sayısı azalıyor
Geçtiğimiz hafta yoğun bakım ve servislerde toplam 94 hastanın koronavirüs tedavisi gördüğünü Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu rakam, bugün itibariyle 71'e geriledi.
Üniversiteliler, aşı hakkında bilgilendiriliyor
Kastamonu’da İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından meslek yüksek okulları ve öğrenci yurtlarında korona virüs aşısı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Doktor Baş, koronaya yenildi
Özel Anadolu Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Dr. Metin Baş, korona virüs tedavisi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti
KEAH'ta yatan hasta sayısında umut veren düşüş!
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (KEAH) Covid-19 ile mücadele aralıksız sürüyor. Her ne kadar il genelinde etkinlikler gerçekleştirilse ve bir çok programda maske ve mesafe kurallarına uyulmasa da, korona virüs gerçeği hayatımızdan çıkmış değil... KEAH'da bugün itibariyle 3 yoğun bakımda 43 yaşından 90 yaşına kadar 31 hasta, 5 serviste ise 16 yaşından 93 yaşına kadar 73 hasta tedavi görüyor
‘Beyaz altın’ bu yıl depolarda kaldı
Korona virüs ile mücadelede vatandaşların rağbet gösterdiği ve geçtiğimiz yıl kilogram fiyatı 100 liraya kadar çıkan Taşköprü sarımsağı, bu yıl rekoltesinin artması sebebiyle üreticisinin deposunda kaldı. Çiftçiler, depolarında kalan sarımsaklar için yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi
Yaşlı çift, iki gün arayla hayatını kaybetti
İnebolu nüfusuna kayıtlı çift, iki gün arayla korona virüs sebebiyle hayatını kaybetti.